Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Διήμερο μουσικό αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία – Παρασκευή 15 και Σάββατο 16 Μάρτη στον ΙΑΝΟ




Ο Νίκος Καββαδίας, ο αγαπημένος ποιητής των πιο μακρινών μας ταξιδιών και αρμυρών ονείρων, θα τιμηθεί στο  διήμερο μουσικό αφιέρωμα που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 του Μάρτη, στον πολυχώρο του βιβλιοπωλείου IANOS (Σταδίου 24 Αθήνα, πληροφορίες - κρατήσεις: τηλ. 210 3217810).

Την Παρασκευή, στις 21.30, με τίτλο του αφιερώματος «...χόρεψε πάνω στο φτερό του καρχαρία...», τον λόγο του Νίκου Καββαδία τραγουδούν ο Μίλτος Πασχαλίδης και η Αννα Λινάρδου. Ο Θάνος Μικρούτσικος, μέσω video, θυμάται και μας θυμίζει... Νίκος Καββαδίας, ο θαλασσινός. Ο ποιητής του άγριου ταξιδιού. Το Μαχαίρι, ο Δόκιμος, ο Ιδανικός κι Ανάξιος Εραστής, ο Λύχνος του Αλλαδίνου και οι 7 Νάνοι, η Φάτα Μοργκάνα και το Πούσι.

Το Σάββατο τραγουδούν ο Κώστας Θωμαΐδης και η Άννα Λινάρδου. Η δεύτερη μέρα του αφιερώματος στον Νίκο Καββαδία έχει τίτλο «Πρώτο ταξίδι έτυχε ναύλος για το Νότο...». Ο λόγος του ταξιδιώτη ποιητή της περιπέτειας, του ονείρου, της φυγής από την πραγματικότητα, της -χωρίς όρια- φαντασίας.

Και τις δύο βραδιές συμμετέχουν οι μουσικοί: Ακης Κατσουπάκης: πιάνο, Γιώτης Κιουρτσόγλου: μπάσο, Ντίνος Χατζηιορδάνου: ακορντεόν, Γιάννης Παπαζαχαριάκης: κιθάρα και ενορχηστρώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: