Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Εκδήλωση για τον ΝΑΖΙΜ ΧΙΚΜΕΤ από το Παράρτημα Περιστερίου του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας


Το Σάββατο  25  Γενάρη το Παράρτημα Περιστερίου πραγματοποίησε εκδήλωση για το έργο του μεγάλου επαναστάτη- κομμουνιστή Τούρκου ποιητή Ναζίμ Χικμέτ, της οποίας   όλοι οι συντελεστές της ήταν ερασιτέχνες νεολαίοι, καθηγητές, οικοδόμοι.
Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, ξεδιπλώθηκε ολόκληρο το αφιέρωμα τεσσάρων ενοτήτων με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η βραδιά ξεκίνησε με τον χαιρετισμό από τον πρόεδρο του παραρτήματος.  Η  πρώτη ενότητα ήταν με την εισήγηση «Ανιχνεύοντας τη Λαϊκότητα και την Επανάσταση στην τέχνη του Χικμέτ», που συνοδευόταν από οπτικοακουστικό υλικό με στοίχους  του  από τη φυλακή «τα ποιήματα των εννέα και δέκα». Έγιναν απαγγελίες ποιημάτων και αφηγημάτων του. Ακολούθησε η δεύτερη εισήγηση: «ποιήματα του Χικμέτ για παιδιά» με απαγγελίες.

Στο δεύτερο και τρίτο μέρος απολαύσαμε τα μελοποιημένα ποιήματά  του  »Μικρόκοσμος», «Στηθάγχη», «Λίγα γαρύφαλλα», «Χιονίζει», «Ο μπενερτζή» καθώς και παραδοσιακά σμυρναίικα και πολίτικα τραγούδια.

Το τέταρτο και τελευταίο μέρος της εκδήλωσης ήταν  ένα αφιέρωμα στο Λαϊκό- Ρεμπέτικο και έντεχνο τραγούδι που το συνόδευε τσιμπούσι και το γλέντι μας έμεινε αξέχαστο.

Την εκδήλωση παρακολούθησε και η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, υπεύθυνη του τμήματος πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ.

Από μας ένα μεγάλο μπράβο και καλή συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: